Wat is OCR?

OCR is een van de snelst groeiende sporten ter wereld! De afkorting staat voor ‘Obstacle Course Racing’, misschien wel beter bekend als ‘obstacle running’.

Dit zijn hardloopevenementen, waarbij de deelnemers onderweg diverse obstakels tegenkomen. Vaak gaat de route door de natuur met modder, water en nog meer natuurlijke obstakels. Daarnaast zijn er obstakels gebouwd die de fysieke en psychologische grenzen van de deelnemers opzoeken. Denk hierbij aan hoge houten muren, kruipen onder prikkeldraad, over vuur springen, klimmen in touwnetten, springen van hoogtes, noem het maar op.

Ocra Lidmaatschap

OCRA staat voor ‘Obstacle Course Racing Association’. Als lid van de OCRA Benelux ben je verzekerd tijdens obstacle runs in het binnen- en buiteland en tijdens trainingen hiervoor. Een lidmaatschap kost €24,00 per jaar. Tevens krijg je met het lidmaatschap korting op meer dan 2500 webshops.

Deze sportbond vertegenwoordigt de individuele obstacle runners op het gebied van veiligheid, regelgeving en belangenbehartiging bij evenementenorganisaties en bij overkoepelende sport- en overheidsinstanties.

De bond zet zich in voor promotie en professionalisering van de sport, maar ook voor het creëren van traininglocaties. OCRA hoopt dat iedereen die de sport een warm hart toe draagt, de organisatie als onafhankelijke en overkoepelende sportbond hier in wil steunen door lid te worden.